Захворюваність на коронавірус у лютому може зрости до 60 тисяч людей на добу, — Ляшко

ляшко моз
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Скріншот відео брифінгу МОЗ

У МОЗ прогнозують, що захворюваність на Covid-19 в Україні може досягти піку протягом двох найближчих тижнів і зрости до 60 тисяч хворих на добу, а потім стабілізується. Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив на брифінгу в понеділок, 7 лютого.

"Згідно з нашими прогнозами, у найближчі два тижні приріст нових зареєстрованих випадків може зрости до 60 тисяч людей на добу", — сказав він на брифінгу в понеділок.

Міністр зазначив, що після досягнення піку захворюваність, найімовірніше, почне стабілізуватися та знижуватися. За словами Ляшка, за останній тиждень приріст нових зареєстрованих випадків становив 44%.

"Тобто це перший тиждень із чотирьох останніх, коли кількість випадків не подвоїлася", — підбив підсумок міністр.

Нагадаємо, що в Україні планують за рік збільшити кількість кисневих станцій, що постійно діють, майже в 8 разів. Обладнання для автономної генерації кисню вже встановлюється в регіонах, у лікарнях, які надають допомогу пацієнтам, хворим на коронавірусну інфекцію.

В Україну також прибули перші 60 тисяч курсів препарату "Молнупіравір" для лікування COVID-19. До квітня в Україну мають надійти ще 240 тисяч курсів цих ліків.

При цьому держпідприємство "Медичні закупівлі" нараховує пеню ЗАТ "Лекхім", яке не виконало умови договору про постачання першої партії китайської вакцини CoronaVac   у кількості 700 тисяч флаконів у строк.