Україна одержала першу партію американських ліків від Covid-19

Роботу над контрактуванням ліків Україна розпочала ще у листопаді 2021 року – під час підготовки до чергової хвилі Covid-19
До квітня поточного року в Україну надійдуть ще 240 тисяч курсів "Молнупіравіру". Фото: Pexels. com.ua

Сьогодні, 6 лютого, в Україну прибули перші 60 тисяч курсів препарату "Молнупіравір" для лікування COVID-19.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, виробником препарату є американська фармацевтична компанія Merck Sharp&Dohme.

За його словами, роботу над контрактуванням ліків Україна розпочала ще у листопаді 2021 року – під час підготовки до чергової хвилі COVID-19.

Ляшко зазначив, що до квітня в Україну надійдуть ще 240 тисяч курсів "Молнупіравіру".

"Молнупіравір" - це противірусний препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду, чим запобігає розмноженню вірусу і знижує ризик важкого перебігу хвороби. Препарат випускається у формі таблеток, не має особливих вимог зберігання і зручно його приймати", – написав Ляшко.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України підписало з фармацевтичною компанією Pfizer договір на придбання ліків Paxlovid, які призначені для амбулаторного лікування коронавірусної інфекції.

Станом на 6 лютого в Україні зафіксовано 27 тисяч 851 новий випадок захворювання на коронавірусну інфекцію Covid-19.

Раніше повідомлялося, що вчені виявили появу нових підвидів штаму коронавірусу "Омікрон": ВА.1, ВА.2 та ВА.3. Варіант ВА.2 назвали "Стелсом" і його вже виявили в Україні.