На кордоні Таджикистану та Киргизстану сталися зіткнення: влада розпочала евакуацію населення, ЗМІ повідомляють про загиблих

На кордоні Таджикистану та Киргизстану сталися зіткнення: влада розпочала евакуацію населення, ЗМІ повідомляють про загиблих
На кордоні Таджикистану та Киргизстану відновилися перестрілки. Фото: RadioSputnik

На спірній території між Таджикистаном та Киргизстаном 27 січня сталися перестрілки прикордонників. В результаті кілька військових отримали поранення. Про це повідомила Прикордонна служба киргизького Державного комітету національної безпеки (ДКНБ), передає ТАСС.

Через кілька годин після початку зіткнень, конфлікт тільки посилився. Основні перестрілки між військовими Киргизстану та Таджикистану зафіксували у місцевостях Торт-Кочо та Чир-Добо. Таджицька влада вирішила почати стягувати до спірної території важку техніку та особовий склад.

У свою чергу Киргизстан розпочав евакуацію населення з прикордонних із Таджикистаном сіл.

"Евакуація людей у безпечні місця провадиться МНС спільно з місцевими жителями", - йдеться у повідомленні відомства.

Медіагрупа ASIA-Plus повідомила, що в ході конфлікту одинадцять громадян Таджикистану зазнали поранень. Пізніше стало відомо, що одна людина загинула.

Попередньо відомо, що перестрілка почалася через те, що таджицькі військові перекрили дорогу, що з'єднує киргизькі міста Ісфану та Баткен.

На кордоні Киргизстану та Таджикистану періодично виникають конфлікти, оскільки там є неділімітовані ділянки, де неможливо визначити, якою є територія країни.