Російські війська завдали ракетного удару по Одеському нафтопереробному заводу

Російські війська завдали ракетного удару по Одесі
Фото: Суспільне

Російські війська в неділю вранці, 3 квітня, завдали авіаудари по Одесі. Інформацію підтвердили в Оперативному командуванні "Південь".

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Одесу атакували з повітря. У деяких районах зафіксовані пожежі. Частина ракет збита ППО", — сказав він.

“Ворог здійснив ракетну атаку по Одесі. Однією з цілей був інфраструктурний об'єкт. Ми нічого не забудемо і не пробачимо”, — відзначив депутат Одеської міськради Петро Обухов.

Також, як повідомляє "Суспільне", у місті було видно два осередки загоряння та сильний дим.

Як пізніше повідомив начальник військової адміністрації Одеської області Максим Марченко, російські війська ракетними ударами в неділю вранці пошкодили Одеський нафтопереробний завод та нафтосховище.

"3 квітня противник завдав ракетного удару по Одесі. Пошкоджено нафтосховище та нафтопереробний завод", — сказав Марченко.

З його слів, постраждалих немає. Масштабів пошкоджень та інших подробиць про наслідки нальоту він не повідомив.

"Окупанти завдали ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури. Серед мирного населення немає постраждалих, але легкі травми отримав охоронець об'єкта. Також вибило шибки в найближчих будинках. Окреме спасибі за оперативність і відвагу нашим рятувальникам, які швидко локалізували пожежу", — повідомив мер Одеси Геннадій Труханів.

Зазначимо, 16 березня російський флот обстріляв узбережжя Одеської області. Російські кораблі вели вогонь узбережжям у районі села Тузли.

Також по одному з населених пунктів Одеської області завдали ракетного удару ворожою авіацією та корабельною артилерією, внаслідок чого дві особи отримали поранення.