Тигрів і левів, що вижили у зруйнованому обстрілами "Фельдман Екопарку", перевезли до зоопарку Харкова

Фото: Фельдман Экопарк
Фото: Фельдман Екопарк

Персонал розташованого на північній околиці Харкова та сильно постраждалого від бойових дій "Фельдман Екопарку" 6-7 квітня вивіз звідти понад 80 тварин, включаючи 23 до Харківського зоопарку. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook засновник екопарку, депутат Верховної Ради Олександр Фельдман.

"Дуже вдячний харківському міському голові Ігорю Терехову. Завдяки його позиції та позиції керівництва Харківського зоопарку він прийняв "основний удар" по розміщенню наших тварин, куди ми вже перевезли 23 наших вихованця – людиноподібних мавп, білих левів, білих тигрів, ягуарів", — повідомив він.

Також Фельдман подякував меру Києва Віталію Кличку, меру Дніпра Борису Філатову та його заступнику Михайлу Лисенку, а також представникам Одеси, Львова та інших міст Західної України та всім небайдужим, які відгукнулися на прохання про допомогу тваринам.

"Завдяки такій підтримці сьогодні ми повністю впевнені в тому, що зможемо вивезти всіх без винятку наших тварин. Тих із них, які залишилися живими. Ми сьогодні побачили загибле потомство білих тигрів, пантер, ягуарів, багатьох інших тварин. Це жахливо сумно", – додав нардеп.

Нагадаємо, що раніше Фельдман заявив, що в результаті обстрілів та бомбардувань екопарк зазнав масштабних руйнувань, зокрема було зруйновано багато вольєрів, і у разі продовження такої ситуації був ризик втечі великих хижаків, зокрема тигрів, левів та ведмедів.