У Києві на вулиці побили помічника Венедиктової, що був соратником Саакашвілі

Зураб Адеішвілі
Зураб Адеішвілі. Фото: скріншот інтерв'ю YouTube/Nika's channel

Невідомі 7 лютого побили помічника генерального прокурора Ірини Венедиктової. Як повідомляє Головне управління поліції у Києві, інцидент стався у Тверському провулку у Печерському районі міста.

Інформація про нього надійшла правоохоронцям вже від лікарів медустанови, куди було госпіталізовано 49-річного чоловіка. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група, проводяться першочергові слідчі дії та оперативно-розшукові заходи.

Попередньо встановлено, що до потерпілого на вулиці підійшли четверо невідомих, побили його та втекли з місця події. Після проведення перевірки події буде надано правову кваліфікацію.

Як повідомляє видання "Обозреватель" з посиланням на свої джерела в поліції, йдеться про Зураба Адеішвілі: до нього підійшла група невідомих, які поцікавилися його ім'ям та прізвищем. Переконавшись, що це він, вони з вигуком "Отримуй за наш народ!" накинулася на нього з кулаками.

При цьому стверджується, що поліцію на місце події викликали очевидці. Коли правоохоронці прибули, нападники вже встигли втекти. Причиною нападу називається помста за роботу на державних посадах Адеішвілі в Грузії. Судячи з фото з, як стверджується, місця події, сталася вона під будинком №36-В по вулиці Євгена Коновальця.

Зазначимо, що Адеішвілі вважався одним із найближчих соратників колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. У грудні 2003 - лютому 2004 року, а потім з листопада 2008 по жовтень 2012 року він обіймав посаду міністра юстиції Грузії, а в перерві з лютого по червень 2004 року був міністром держбезпеки, а потім до кінця січня 2008 року обіймав посаду генпрокурора Грузії.