"Черкаський Азот" вироблятиме вуглекислий газ для виробництва пива та напоїв

На сьогоднішній день у світі використовується близько 200 таких вимірювальних комплексів
Для контролю якості "АЗОТ" придбав найточніше новітнє обладнання. Фото: прес-центр ПАТ "АЗОТ"

Черкаський "АЗОТ" запускає виробництво вуглекислого газу, який використовується у харчовій промисловості для виробництва газованих напоїв та пива.

Як повідомляє прес-центр "АЗОТ" OSTCHEM, підприємство стане другим в Україні, продукція якого відповідає міжнародному стандарту ISB – міжнародній спільноті технологів пивобезалкогольної промисловості.

Для контролю якості "АЗОТ" придбав найточніше новітнє обладнання вартістю 360 тисяч євро.

Вимірювальний комплекс Carboscan 300 німецької фірми "Юнісенсор" автоматично здійснює контроль якості продукції кожні 20 хвилин і забезпечує безперервний контроль виробленої вуглекислоти за 24 параметрами. Причому контроль якості проводиться як у виробництві, і у сховищах зрідженої вуглекислоти.

Газоаналізатор Carboscan 300

На сьогоднішній день у світі використовується близько 200 таких вимірювальних комплексів.

За словами голови правління ПАТ "АЗОТ" Віталія Склярова, на підприємстві завершили встановлення та налаштування нового обладнання.

"В даний час триває підготовка до сертифікації Системи менеджменту харчової безпеки відповідно до вимог схеми FSSC 22000. Сучасний вимірювальний комплекс дає нам можливість контролювати зріджений вуглекислий газ за 24 параметрами, що відповідає розробленому для харчової промисловості міжнародному стандарту ISBT та дає можливість постачати нашу продукцію і виробникам солодких газованих напоїв та пива", – розповів Скляров.

У прес-центрі додали, що газоаналізатор виконує ще одну функцію – перевірку автоцистерн перед відвантаженням продукції. При перевищенні вмісту вологи, кисню або залишку інших речовин, автоцистерни обов'язково проходять додаткове очищення вуглекислим газом.

Виробництво зрідженого вуглекислого газу запрацювало на підприємстві 1994 року. Газоподібний СО2 отримують на підприємстві у процесі парового риформінгу на виробництві аміаку.

Очищений вуглекислий газ стискається, охолоджується та конденсується у рідкий стан. Потужність виробництва СО2 – 24 тисячі тонн на рік. До цього отримана продукція перевірялася за 11 параметрами, що відповідає стандартам ДСТУ.

Нагадаємо, Черкаський "АЗОТ" розпочав проект із запуску виробництва AdBlue – спеціальної добавки для дизельних двигунів, яка використовується для зниження викидів NO (оксиду азоту) автомобілями.

ПрАТ «Черкаський Азот» (Черкаси, Україна) – одне з найбільших українських хімічних підприємств, яке з 2011 року входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF. Основний напрямок роботи підприємства – виробництво мінеральних добрив.