Спортивна драма «Із зав'язаними очима» — дебют режисера кліпів DZIDZIO та Kozak System вийшла онлайн

Спортивна драма «Із зав'язаними очима»  — дебют режисера кліпів DZIDZIO та Kozak System вийшла онлайн
Кадр з фільму «Із зав’язаними очима»

На онлайн-платформі Takflix вийшла спортивна драма Тараса Дроня «Із зав’язаними очима». На Варшавському кінофестиваліфільм визнали найкращим у конкурсі дебютних фільмів Competition 1–2. На Одеському міжнародному кінофестивалі стрічка здобула приз FIPRESCI.

Зі спорту просто так не йдуть. З війни  також. Це точно знає бійчиня MMA Юлія, головна героїня психологічної драми «Із зав'язаними очима» Тараса Дроня, яка відтепер доступна на Takflix. Юля у спорті з дитинства. За сюжетом фільму російсько-українська війна закінчилася, але коханий головної героїні так і не повернувся.

Це потрясіння спонукає Юлію піти всупереч суспільним стереотипам та шукати долі за межами великого спорту. Проте минуле не хоче відпускати дівчину.

Головну роль виконала лавреатка премії «Золота дзиґа» Марина Кошкіна. Акторка пів року готувалася:  напрацьовувала рухи спорстменки. Під час створення фільму авторів консультували справжні бійці ММA та військові.

«Розгубленістьтаневизначеність, внутрішнятазовнішняборотьбазобставинами, залізобетоннепрямуваннядопримарноїцілітаприреченість, любовтанелюбов. Дужескладнагероїня, знепростимшляхомтапостійноюпотребоюухвалюватирішення, частосумнівні, нелогічні, алезавждисміливі. Безумовно, цесильний персонаж», — написав у рецензії на Yabl Дмитро Майстренко. 

Фільм брав участь у майже 20 фестивалях, його відзначили нагородами в Німеччині, Індії, Бразилії, Іспанії.

Міжнародна прем’єра фільму відбулася на Варшавському кінофестивалі, де його визнали найкращим у конкурсі дебютних фільмів Competition 1–2. На Одеському міжнародному кінофестивалі 2021 року стрічка здобула приз FIPRESCI.

Фільм доступний на всіх територіях з англійськими субтитрами. Дивіться фільм за посиланням.