Байден розгорне додаткові військові сили США в Європі

Президент США Джозеф Байден офіційно схвалив розгортання додаткових військових сил США у Східній Європі, повідомляє CNN.

Американські війська незабаром будуть розгорнуті у Польщі, Німеччині та Румунії. За заявою офіційних осіб США, це "є демонстрацією підтримки союзникам по НАТО, які відчувають загрозу через військові дії Росії поблизу України". Війська будуть розгорнуті "найближчими днями", заявили офіційні особи.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що найближчими днями до Польщі та Німеччини буде направлено близько 2 000 військовослужбовців із США. Крім того, приблизно 1000 військовослужбовців, які перебувають у Німеччині, перекидаються до Румунії.

Кірбі наголосив: "Ці сили не збираються воювати в Україні".

Кірбі сказав, що війська, що розгортаються, — це додаткові сили до 8,5 тисяч американських військовослужбовців, які були приведені в підвищену бойову готовність минулого тижня. Вони можуть бути перекинуті до Європи для підтримки сил реагування НАТО, якщо вони будуть задіяні.

Раніше ЗМІ повідомили, що медичні підрозділи збройних сил Росії прямують до українського кордону, де приєднуються до бойових частин - це може стати завершальним етапом підготовки до вторгнення.

В останні місяці західні, насамперед американські, ЗМІ регулярно публікують повідомлення та інсайди про можливе російське вторгнення та   кроки щодо підготовки до нього, а керівництво відповідних країн, Євросоюзу та НАТО регулярно коментують таку загрозу, зокрема анонсуючи введення масштабних санкцій проти Росії, якщо вона вирішиться на масштабне вторгнення в Україну.