Держгеокадастр створив топографічну карту України

Результати створення основної державної топографічної картки будуть представлені 27 січня 2022 року
Фото: Depositphotos

Державна служба з геодезії та картографії створила цифрову топографічну карту масштабу 1:50 000 та базу топографічних даних на територію країни.

Як повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України, результати створення основної державної топографічної картки будуть представлені 27 січня 2022 року.

"Надання доступу користувачам та використання ними основної державної топографічної карти забезпечить єдину картографічну основу для власників геопросторових даних на центральному та місцевому рівні", – розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України з цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Тарас Дзьоба.

За його словами, це дозволить уникнути несумісності картографічної основи та сприятиме створенню наборів геопросторових даних та їх інтеграції до національної інфраструктури геопросторових даних.

Крім того, у майбутньому Держгеокадастр організує топографічний моніторинг зазначеної карти, що дозволить використовувати її як надійне, офіційне, державне джерело топографічних даних для всієї території України, у тому числі для територіальних громад.

Нагадаємо, на публічній кадастровій карті України з'явився новий шар "Інформація про поділ земель на паї", що містить дані про окремі колективні сільськогосподарські підприємства та посилання на завантаження з порталу метаданих проектів землеустрою, на основі яких було виділено земельні паї працівникам колишніх колгоспів.

Раніше повідомлялося, що на публічній кадастровій карті України з'явився шар, що відображає межі територіальних громад щодо нового адміністративного поділу, запровадженого у 2020 році.

Джерело фото: Depositphotos