"Досить панікувати": в Україні немає загроз для економіки, окрім дезінформаційного тиску — Шмигаль

"Досить панікувати": в Україні немає загроз для економіки, окрім дезінформаційного тиску — Шмигаль
Денис Шмигаль. Фото: Facebook прем'єр-міністр

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відреагував на інформацію про можливе вторгнення РФ та інші загрози, які більшою мірою розповсюджують закордонні ЗМІ. Він заявив, що зараз в Україні абсолютно стабільна ситуація у всіх сферах та економічному розвитку нічого не загрожує, крім дезінформації.

Про це глава Кабінету міністрів повідомив під час брифінгу після засідання Ради національної безпеки.

"Загроз функціонуванню національної економіки немає, крім інформаційного – особливо дезінформаційного – тиску. Інших факторів, які можуть призвести до дестабілізації національної економіки, на сьогоднішній день немає", – сказав прем'єр-міністр.

Він наголосив, що Україна має достатньо ресурсів для стабільного розвитку. Зокрема, золотовалютні резерви країни зросли до $30,94 мільярдів, що дозволяє уряду спільно з НБУ управляти економічною ситуацією.

"(Міжнародні резерви - Delo.ua) дозволяють нам абсолютно чітко спільно з НБУ управляти ситуацією і стабільністю валютного курсу", - підкреслив Шмигаль.

Офіційний курс долара становить 28,3 грн/дол - це відповідає прогнозам Кабміну, наголосив глава уряду.

Він додав, що у всіх сферах зберігається стабільна ситуація, у тому числі в енергетичній. Тому, як наголосив Шмигаль, тарифи на електроенергію, газ та інші комунальні послуги залишаються незмінними до кінця опалювального сезону.

Питання виплат пенсій, субсидій та іншої держдопомоги також стабільне і цьому процесу ніщо не загрожує, додав чиновник. З березня, як і планувалося, пенсія загалом має піднятися на 500 гривень.