ДБР повідомило нову підозру Януковичу у підбурюванні військовослужбовців УДО до дезертирства

ДБР повідомило нову підозру Януковичу у підбурюванні військовослужбовців УДО до дезертирства
Янукович підштовхнув до дезертирства військовослужбовців УДО

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили колишньому президенту-втікачеві Віктору Януковичу нову підозру. Цього разу йому інкримінують підбурювання військовослужбовців Управління державної охорони (УДО) до дезертирства. Про це повідомила прес-служба ДБР.

"24 лютого 2014 року колишній президент України, тікаючи від кримінальної відповідальності за злочини щодо учасників акцій протесту, схилив заступника начальника Управління державної охорони України – начальника Служби безпеки президента України до дезертирства", — йдеться у повідомленні бюро.

Слідчі з'ясували, що через дію Януковича, а саме підбурювання до дезертирства, начальник охорони експрезидента не повернувся на службу.

Уточнюємо, що до цього Янукович відправив його у відрядження до Криму. Замість того, щоб повернутися на місце несення служби, тодішній начальник Служби безпеки президента втік до Росії, як і багато хто з оточення Януковича.

У ДБР додали, що найближчим часом звернуться до слідчого судді з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу, звичайно, заочно.

Раніше Печерський районний суд Києва заочно вже обрав колишньому начальнику служби безпеки Януковича запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про підозру фігуранту справи ДБР повідомило ще у листопаді 2021 року. Йому інкримінують частину 2 статті 408 Кримінального кодексу (дезертирство зі зброєю або за попередньою змовою). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.