Кремль перекидає медичні частини армії Росії до кордону з Україною

медики росія
Медики ЗС РФ. Фото: Міноборони Росії

Медичні підрозділи Збройних сил РФ прямують до українського кордону, де приєднуються до бойових частин. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Видання посилається на джерело в одному з міністерств оборони країн Заходу та стверджує, що "Володимир Путін наближається до рівня готовності до війни, якого не було під час попередніх нарощувань військової сили".

На думку джерела, перекидання медичних підрозділів є завершальним кроком при підготовці вторгнення.

"Хоча їхня присутність на передовій не означає, що російська атака на Україну неминуча, військові лікарі та польові госпіталі розглядаються як необхідна умова для битв", — стверджує журнал.

Досі були відсутні розвідувальні дані про наявність медичних підрозділів ЗС РФ біля кордону з Україною.

Але нещодавно Росія провела великі медичні навчання за участю армійських медиків та 1200 офіцерів військової поліції у Західному військовому окрузі, що межує з Україною. При цьому підрозділи відпрацьовували евакуацію поранених з поля бою, а також проведення операцій із порятунку тяжко поранених.

Нагадаємо, після кількох тижнів тісних консультацій з Україною та партнерами Сполучені Штати Америки скликають Раду безпеки ООН, щоб обговорити загрозливу поведінку РФ та нарощування російських військ на кордоні з Україною.

На тлі наростання напруженості між РФ та Україною російські окупанти невеликою групою намагалися проникнути на позиції ЗСУ у Луганській області. Спробу відбили — диверсанти відступили на тимчасово окуповану територію.

При цьому лідери пропрезидентської фракції "Єдина Росія" у Державній думі РФ закликали Путіна надати допомогу "ДНР" та "ЛНР" у вигляді постачання військової продукції.