Майже 100% турецьких товарів ввозитимуться в Україну без мита – Шмигаль

Майже 100% турецьких товарів ввозитимуться в Україну без мита – Шмигаль
Денис Шмигаль. Фото: Facebook

95% українських товарів завдяки угоді про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною ввозитимуться до Туреччини без сплати мита.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль написав на своїй сторінці у Facebook.

"Цього тижня Україна та Туреччина уклали історичну угоду про вільну торгівлю. Шлях до підписання тривав близько 20 років. Тепер 95% українських товарів ввозитимуться на територію Туреччини без сплати мит, завдяки чому український бізнес заощаджуватиме від 10 млрд грн щороку" – заявив прем'єр.

Нагадаємо, 3 лютого Україна уклала з Туреччиною угоду про Зону вільної торгівлі.

Документ підписали під час офіційного візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана до Києва прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш.

Міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, що підписання угоди про ЗВТ із Туреччиною дозволить Україні відійти від радянської структури зовнішньої економіки, логістичних та виробничих ланцюжків.

Раніше приїзд Ердогана до України та підписання угоди про ЗВТ раніше   анонсував   Зеленський. За словами президента, ця домовленість є потужним економічним сигналом.

Напередодні Кабінет Міністрів України ухвалив   чотири важливі постанови та договори, у тому числі схвалив угоду про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.