Макрон відвідає Україну 8 лютого після поїздки до Росії – Reuters

Макрон відвідає Україну 8 лютого після поїздки до Росії – Reuters
Макрон зустрінеться із Зеленським, після візиту до Путіна. Фото: ОП

Президент Франції Еммануель Макрон проведе зустріч із головою Російської Федерації Володимиром Путіним у Москві 7 лютого, а наступного дня, 8 лютого, французький президент вирушить до Києва для зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє видання Reuters із посиланням на прес-службу Єлисейського палацу.

Макрон збирається обговорити із двома президентами ситуацію в Україні, а саме на її кордонах.

Пошук можливих шляхів до деескалації напруженості навколо України, як зазначає президент Франції, є пріоритетом, навіть на тлі того, що США направляють додаткові 3 000 військовослужбовців до Польщі та Румунії.

У заяві Єлисейського палацу, як уточнює видання, сказано, що Макрон наголосив перед Путіним та Зеленським на важливості обговорення умов для досягнення стратегічного балансу в Європі, який дозволив би знизити напруженість на місцях та гарантувати безпеку на континенті.

Напередодні, увечері 3 лютого, Макрон по черзі поговорив із Путіним та Зеленським. Президенти Франції та України обговорили кроки для реалізації Нормандського формату переговорів щодо Донбасу.

Як повідомляє прес-служба Кремля, з Путіним Макрон обговорював ситуацію навколо України та питання, пов'язані з російською ініціативою щодо вироблення "гарантій безпеки" Росії.