"Мені соромно", - нардеп Трухін назвав умови, за яких складе мандат

Олександр Трухін
Нардеп Олександр Трухін. Фото: Facebook Олександра Трухіна

Народний депутат Олександр Трухін заявив, що готовий відповідати за свої вчинки і складе депутатський мандат, якщо цього вимагатимуть ситуація і команда "Слуги народу". Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я усвідомлюю свою політичну відповідальність і розумію рішення своїх однопартійців та колег по фракції... Я не приховую, що хотів якнайшвидше піти з місця аварії. Я усвідомлював свій статус народного депутата, і передбачав публічний резонанс, до якого приведе аварія незалежно від того, чи винен я чи ні. Я не втік і не ховався з місця аварії ще до прибуття поліцейських, а хотів піти, коли вже було надано допомогу всім учасникам ДТП. Якщо команда та ситуація змусить скласти мандат, я готовий понести і цю відповідальність", - сказав Трухін .

Нардеп зазначив, що йому "щиро шкода, що він опинився в епіцентрі цього скандалу".

"Мені соромно. У стані шоку я дійсно наговорив багато дурниць, які у звичайному стані я б не повторив. Я хотів би вибачитися перед усіма, кого торкнулася моя реакція у шоковому стані", - додав парламентарій.

Нардеп стверджує, що протягом останніх п'яти місяців він повною мірою співпрацював із правоохоронцями.

"Я розумію, що зараз багатьох обурюють емоції та бажання приписати мені всі можливі злочини, але я не давав нікому хабара, не брав хабара, і дякувати Богу, в результаті аварії всі залишилися живі та здорові", - наголосив Трухін.

Ця заява Трухіна стала відповіддю на те, що парламентарія виключили із "Слуги народу" через кілька годин після публікації розслідування журналістів. На відео нардеп обіцяє "поговорити" із міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським. Він також заявляє, що не був за кермом машини,яка потрапила в ДТП, і обіцяє "віддячити" правоохоронцю.

Потрійне ДТП за участю Трухіна, через яке спалахнув скандал, сталося 23 серпня 2021 року. Тоді автомобіль Audi на великої швидкості в'їхав у автомобіль Ford, який зупинився на червоне світло. Той, у свою чергу, протаранив Daewoo. В результаті постраждали одразу шість осіб, у тому числі двоє дітей та голова Комітету арбітрів Української асоціації футболу Лучано Лучі. 72-річний футбольний суддя та його помічник знепритомніли та були госпіталізовані.

Ряд ЗМІ після цього повідомили, що за кермом Audi був Трухін, проте згодом видалили цю інформацію. ГБР повідомило про те, що розслідує цей інцидент, лише 3 вересня, після того, як заочний коментар дав сам нардеп.

Через опубліковане журналістами відео генеральний прокурор України Ірина Венедиктова дала доручення зареєструвати кримінальне провадження проти Трухіна.

В Міністерстві внутрішніх справ та у Державному бюро розслідувань також відреагували на розслідування журналістів. Зокрема, у МВС наголосили, що оскільки слідчі підозрювали, що за кермом автомобіля Audi, який спровокував ДТП, міг бути народний депутат, кримінальне провадження передали з Національної поліції до Державного бюро розслідувань. У свою чергу в ДБР повідомили, що у них не було доказів, які опублікували журналісти. Більше того, поліцейські не розповіли слідчим те, чим потім поділилися із ЗМІ.