Разумков у другому турі впевнено б переміг і Зеленського, і Порошенка — опитування

Дмитрий Разумков. Фото: пресс-служба Рады

Депутат Верховної Ради та колишній голова парламенту Дмитро Разумков впевнено переміг би і чинного президента Володимира Зеленського, і попереднього главу держави Петра Порошенка, якби дострокові президентські вибори відбулися зараз і він пройшов би на них у другий тур.

Про це свідчать результати опитування Українського центру економічних та політичних досліджень імені Олександра Разумкова та фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

Так, проти Порошенка Разумков має підтримку 61,1% українців, які визначилися з вибором у цій парі, а проти Зеленського – 56,4%. Водночас Порошенко також уже має шанси перемогти Зеленського, але дуже хиткі: опитування дає йому мінімальну можливу перевагу з результатом 50,1%.

Зеленський зберігає добрі шанси перемогти у другому турі Юлію Тимошенко (з результатом 53,5%), а ще впевненіші — перемогти Юрія Бойка (з 63,1%).

У першому ж турі за чинного президента готові проголосувати 24,2% респондентів, які визначилися з вибором, за Порошенка — 16,1%, Тимошенко — 9,9%, Разумкова — 9,3%, Бойка — 9,2%.

Ігоря Смешка готові підтримати 6,4%, Євгена Мураєва – 6,3%, Володимира Гройсмана – 5%, Сергія Притулу – 2,7%, Романа Кошулинського – 2,2%, Олега Ляшка – 1,7%, Анатолія Гриценка – 1,6%, Віталія Кличка – 1,4%, а свого кандидата назвали ще 4,1%.

Опитування було проведено з 17 по 22 грудня методом особистих інтерв'ю 2018 року респондентів за місцем їх проживання. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% із ймовірністю 0,95.

Нагадаємо, що опитування Центру Разумкова, проведене за місяць до цього тим же методом, показало, що за сина його засновника готові були проголосувати в другому турі проти Зеленського лише 50,4% громадян, хоч і це говорило про його гіпотетичну перемогу.