В Києві прощаються з Кравчуком

В Києві прощаються з Кравчуком

Сьогодні, 17 травня, у Києві триває церемонія прощання з першим президентом незалежної України Леонідом Кравчуком. Жалобний захід розпочався об 11:00 в "Українському домі".

Кравчука поховають на Байковому цвинтарі. Його могила буде знаходитися біля могили ексмера Києва Олександра Омельченка.

Чинний президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою Зеленською прибув на церемонію прощання з Кравчуком.

Крім того, попрощатися першим головою незалежної України прийшли президенти України Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко.

Провести в останню путь першого президента України також прийшли брати Суркіси, мер Києва Віталій Кличко, Олександр Мороз та міністр культури Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, Леонід Кравчук помер після тривалої хвороби 10 травня о 17:00 за київським часом. Наприкінці червня 2021 року він переніс складну операцію на серці, після неї перший президент України понад місяць провів у реанімації. Кравчук не міг самостійно дихати, його підключали до апарату ШВЛ. Протягом усього лікування його стан оцінювався як складний.

Кравчук був президентом України з 1991 до 1994 року. Після своєї каденції він продовжував брати участь у суспільно-політичному житті країни. З 28 липня 2020 року до 21 лютого 2022 року він очолював Тристоронню контактну групу з врегулювання ситуації на Донбасі.