У Львівській області ЗСУ проведуть військові навчання за стандартами НАТО

Військові навчання в Україні
Військові використовують імітаційні системи моделювання бойових дій типу JCATS. Фото: прес-служба Держприкордонслужби

У лютому на Львівщині відбудуться військові навчання за стандартами НАТО. Для участі у спільних із військовослужбовцями ЗСУ маневрах до регіону прибудуть прикордонники з Одеської області. Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Навчання відбуватимуться з лютого до квітня. У них візьмуть участь військові прикордонної комендатури швидкого реагування Білгород-Дністровського загону та бригади ЗСУ.

"Українські військові тренуватимуться за стандартами НАТО для отримання кращого рівня взаємодії між складовими сектору безпеки України та взаємосумісності з військовими підрозділами країн Північноатлантичного альянсу", — розповіли у Держприкордонслужбі.

Військових навчатимуть українські інструктори за допомогою спостерігачів-тренерів із збройних сил країн НАТО. Під час підготовки ЗСУ використовують імітаційні системи моделювання бойових дій типу JCATS.

Військові навчання за стандартами НАТО почали проводити кілька років тому. З 2020 року діяти та взаємодіяти за стандартами НАТО навчилися прикордонні комендатури швидкого реагування Ізмаїльського, Сумського, Харківського та Львівського прикордонних загонів.

"Ці підрозділи також брали участь у міжнародних навчаннях Sea-Breeze, Rapid Trident та інших заходах, спрямованих на підвищення боєготовності та покращення взаємосумісності з іншими складовими сектору безпеки України та країн НАТО", — додали у Держприкордонслужбі.