Путін анонсував проведення військових навчань на території Білорусі

Путін анонсував проведення військових навчань на території Білорусі

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Росія та Білорусь проведуть спільні військові навчання на білоруській території на початку 2022 року.

Про це повідомляє прес-служба Кремля і російські ЗМІ, які транслюють зустріч Путіна з невизнаним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Маневри запланували на лютий-березень. Відомо, що провести спільні військові навчання — ідея Лукашенка. Він заявив, що таким чином хоче покращити стосунки з Москвою.

Путін заявив про ці плани відразу ж наступного дня після того, як у Білому домі назвали дату переговорів між США та Росією, на яких розглянуть ситуацію навколо України та діяльність НАТО у Європі. Планується, що переговори відбудуться у січні 2022 року.

Після, 12 січня, відбудеться зустріч представників РФ і НАТО, а Росія та регіональний орган безпеки ОБСЄ, до якого входять США, зустрінуться 13 січня.

Нагадаємо, у листопаді українська розвідка заявила, що Росія планує вторгнення в Україну на зиму 2022 року. Цю інформацію неодноразово підтверджували спецслужби США.

У свою чергу влада РФ заявляла, що нібито "насправді це Росії потрібно побоюватися військових дій з боку НАТО".

З цієї причини Росія зажадала від альянсу не розміщувати додаткові сили та озброєння за межами тих країн Європи, в яких вони були станом на 27 травня 1997 року, коли РФ підписала з альянсом угоду про взаємні відносини, співробітництво та безпеку.

НАТО відкинули запропоновані Кремлем "гарантії безпеки" у Європі.