В Росії через санкції зупиняють виробництво нових танків

В Росії через санкції зупиняють виробництво нових танків

В РФ зупиняється виробництво нових танків через фінансові проблеми та відсутність імпортних комплектуючих.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"На російському "Уралвагонзаводі" намагаються подолати кризу, яка виникла внаслідок введених санкцій. "Уралвагонзавод" (Нижній Тагіл) -—це російський виробник бронетехніки, насамперед основного танка РФ "Т-72". З початку війни в Україні підприємство зіштовхнулося із численними фінансовими проблемами. Збільшення відсоткових ставок за кредитом, відсутність коштів на обслуговування валютних кредитів, підвищення цін на матеріали та комплектуючі (зокрема, броньовану сталь) – ці та інші проблеми значно ускладнили виробництво більшості видів військової техніки", — зазначається у повідомленні.

У ГУР МОН кажуть, що, незважаючи на широко розрекламоване "імпортозаміщення", РФ не може самостійно продовжувати випуск високотехнологічної зброї без продовження поставок імпортних комплектуючих. Відтак завод змушений шукати вирішення фінансових проблем, у тому числі вимагаючи стовідсоткової підписки за державними контрактами. Зупиняється виробництво нової техніки, у тому числі танків "Т-90" та "Т-14" (Армата).

Нагадаємо, російська армія втратила вже 20 тисяч військових із початку вторгнення в Україну. При цьому втрати у техніці 756 танків та 1976 бойових броньованих машин.