У США вважають, що TikTok розповсюджує російську пропаганду

У США вважають, що TikTok розповсюджує російську пропаганду

Група сенаторів США звернулася до виконавчого директора TikTok Шоу Цзи Чу з претензією, що "його соціальна мережа схвалила публікацію російської військової пропаганди, але заборонила інші відео". Про це повідомляє Reuters.

"Нещодавні повідомлення показують, що TikTok дозволив російським державним ЗМІ заповнити платформу небезпечним пропагандистським контентом. Жодна компанія не повинна опинитися в ситуації, коли вона посилює брехню РФ, яка підживлює громадську підтримку війни Росії проти України", - йдеться у листі.

Сенатори відзначили своє занепокоєння тим, що TikTok "дозволяє розповсюджувати провоєнну пропаганду в російському суспільстві".

У листі додано, що "проросійський контент, що вводить в оману, який заполонив платформу, не видаляють, створюючи тим самим архів пропаганди", і попросили TikTok відповісти на низку питань.

Компанія ще не отримала листа сенаторів, але, як заявили в TikTok, відповідь на нього дадуть як тільки отримають і ознайомляться.

TikTok — одна з найпопулярніших у світі програм для соціальних мереж з більш ніж 1 мільярдом активних користувачів по всьому світу.

Зазначимо, що у TikTok росіяни також здають свої позиції. Наприклад, у місті Кадіївка Луганської області українські військові знищили базу російських "вагнерівців" завдяки відео з TikTok.

Джерело фото: ua.depositphotos.com