У так званій "ЛНР" заявили, що на один день перейменують Луганськ

У так званій "ЛНР" заявили, що на один день перейменують Луганськ
Фото: УНІАН

Керівництво так званої самопроголошеної “Луганської народної республіки” ("ЛНР") заявило, що на один день, 9 травня, перейменує Луганськ на Ворошиловград – так, як місто називалося в часи Другої світової (у 1935-1958-х і 1970-1990 роках). "Указ" “голови ”ЛНР" Леоніда Пасічника про перейменування українського міста вже підписано.

Про це в ефірі російського каналу заявив один з представників бойовиків. Втім, Луганськ терористи вирішили називати Ворошиловградом також 22 червня (День пам'яті жертв Другої світової) та 14 лютого (День визволення Луганська від німецько-фашистських загарбників).

Нагадаємо також, що нещодавно радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко повідомив, що 9 травня президент РФ Владімір Путін може заявити про анексію Росією Донецької, Луганської та Херсонської областей України.

Денисенко зазначив, що наразі у Кремлі є дві партії, одна з яких каже Путіну, що треба на 9 травня заявити про анексію Донецької та Луганської областей, і навіть Херсонської області, а також тих територій, які зараз окуповані на Запоріжжі.