Україна просить у НАТО техніку на випадок масштабних НС

бульдозер
Бульдозер. Иллюстративное фото: pixabay.com

Україна запросила міжнародну допомогу НАТО для ліквідації можливих великих надзвичайних ситуацій, які можуть загрожувати мирному населенню. До неї можуть увійти автокрани, бульдозери, екскаватори. Про це повідомляє пресслужба Північноатлантичного Альянсу.

"Державна служба України з надзвичайних ситуацій готується до масштабних надзвичайних ситуацій різного характеру, які можуть торкнутися мирного населення", - сказано в повідомленні.

Запит про міжнародну допомогу від України надійшов 15 лютого до EADRCCЄвроатлантичного координаційного центру реагування на стихійні лиха.

ДСНС просить поставити 10 автокранів вантажопідйомністю не менше 35 тонн, 10 пневматичних колісних екскаваторів, 10 гусеничних бульдозерів та іншу техніку, у тому числі 30 всюдиходів та 6 машин розмінування з дистанційним керуванням.

Нагадаємо, західні ЗМІ регулярно заявляють про можливе вторгнення в Україну російських військ. Видання The Guardian з посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що президент США Джозеф Байден передав лідерам країн Євросоюзу та іншим союзникам інформацію про можливість початку повномасштабних військових дій між Україною і РФ вже 16 лютого.

При цьому перед зверненням президента Володимира Зеленського секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що очолюване ним відомство не бачить загрози нападу Росії на Україну 16 або 17 лютого.

А президент Володимир Зеленський оголосив, що 16 лютого дата, на яку західні ЗМІ прогнозують вторгнення російської армії, стане в Україні офіційним Днем єдності.