"Усі сили та засоби для того, щоб відстояти Харків, у нас є", - мер Ігор Терехов

терехов харків
Мер Харкова Ігор Терехов Фото: Facebook Терехова

Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що мешканці готові стати на захист міста у разі вторгнення російських військ. Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Харків був і буде українським містом, жителі якого є громадянами єдиної та неподільної України. І будь-хто, хто посягне захопити Харків, повинен розуміти – на захист свого улюбленого міста стануть не лише харків'яни, а й усі українці.

У свою чергу, хочу запевнити всіх харків'янмісто готове дати тверду відсіч потенційному загарбникові, всі сили та засоби для того, щоб відстояти Харків, у нас є", — стверджує Тереховю.

Цю заяву мер Харкова зробив після слів президента України Володимира Зеленського про те, що Росія може окупувати Харків на підставі захисту російськомовного населення.

Слова глави держави прокоментував і колишній міністр внутрішніх справ, харків'янин Аресен Аваков.

"Загрози реальні - ризики високі - але й сила нашого стримування набагато вища, ніж у 2014", - заявив він,

Він підкреслив, що і багато російськомовних харків'ян протистоятимуть "російському світу".

"Харків – місто спокійного творення і не візьме роль депресивного міста бандитської влади. Негідники "російського світу" перетворили красень Донецьк на таке місто. Сліпих немає, зараз ми набагато сильніші і досвідченіші — не дозволимо! І влада, і опозиція стануть пліч-о-пліч і захистять і Харків, і країну!", - наголосив Аваков.

При цьому Зеленський вважає, що українцям не потрібно перейматися інформацією про можливе повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Глава держави впевнений, що 2022 рік пройде у звичайному режимі для України. Тому він просить громадян вірити лише офіційним заявам, а не інсайдерській інформації. А президент США Джозеф Байден заявив, що атака російськими військами України отримає жорстку відповідь із боку Сполучених Штатів Америки та країн Заходу.