Вторгнення в Україну стане катастрофою для Росії, - Байден

байден
Президент США Джозеф Байден. Фото: Reuters

Атака російськими військами України отримає жорстку відповідь із боку Сполучених Штатів Америки та країн Заходу, заявив президент США Джозеф Байден. Про це повідомляє агентство Reuters.

"Якщо будь-які, будь-які російські підрозділи перетнуть український кордон, це буде вторгнення", - заявив Байден.

  Він стверджує, що сказав про це президенту РФ Володимир Путін.

Таке вторгнення буде зустрінуте "жорсткою і скоординованою відповіддю, економічною відповіддю, яка докладно обговорювалася з нашими союзниками і була дуже чітко викладена президенту Путіну", - підкреслив Байден журналістам.

Агентство зазначає, що Білий дім прагне припинити будь-яке припущення про те, що якщо російське військове вторгнення не буде масштабним, воно зустріне порівняно слабку відповідь США.

"Не повинно бути жодних сумнівів щодо цього: якщо Путін зробить цей вибір, Росія заплатить тяжку ціну", - додав президент США.

За його словами, вторгнення стане "катастрофою" для РФ.

Це стало своєрідною відповіддю на висловлювання президента України Володимира Зеленського, який заявив, що не сприймає думку про те, що агресія однієї країни проти іншої може ранжуватися за значимістю. Український лідер так відреагував слова Байдена на прес-конференції, що реакція на можливе вторгнення Росії на підконтрольну Україні територію залежатиме від його масштабів.

Перед цим Зеленський зустрівся у Києві з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.