Великобританія розпочала евакуацію співробітників посольства з Києва — ЗМІ

Фото: Facebook-страница посольства Великобритании в Украине
Фото: Facebook-сторінка посольства Великобританії в Україні

Великобританія почала відкликати співробітників свого посольства в Україні на тлі попереджень про можливе російське вторгнення. Про це повідомляє ВВС, посилаючись на певних чиновників.

Зазначається, що конкретних загроз британським дипломатам не надходило, однак близько половини працівників, які працюють у Києві, повернуться до Великобританії.

Нагадаємо, що раніше Державний департамент США дозволив добровільний від'їзд співробітників посольства в Україні, а також розпорядився в обов'язковому порядку вивезти родичів співробітників диппредставництва.

Це рішення США прийняли в якості особливого застереження "через постійні зусилля Росії щодо дестабілізації країни та підриву безпеки" людей в Україні.

Посольство зазначало, що до цього воно проконсультувалося з українською владою у цьому питанні та координує свої дії з посольствами країн НАТО та країн-партнерів у Києві, а ті вже самі визначать свою позицію.

Наприкінці минулого тижня ЗМІ вже повідомляли про плани США евакуювати сім'ї своїх дипломатів в Україні, проте напередодні з посиланням на представника Держдепу було заявлено, що такого розпорядження поки що не надходило.

Водночас верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявляє, що ЄС "не збирається робити те саме, що США, оскільки не бачить для цього якихось конкретних причин", поки ведуться переговори з Росією.