Юрій Бутусов та Нестор Шуфрич побилися у прямому ефірі (ВІДЕО)

Юрій Бутусов та Нестор Шуфрич побилися у прямому ефірі

Журналіст Юрій Бутусов накинувся на народного депутата з партії "Опозиційна платформа – за життя" Нестора Шуфрича у прямому ефірі телешоу "Свобода слова Савіка Шустера" каналу "Україна 24".

Конфлікт між Бутусовим та Шуфричем назрівав протягом усієї програми, під час якої обговорювали російську агресію та НАТО.

На думку Бутусова, зараз не можна дозволяти висловлюватися проросійським пропагандистам. Шуфрич, у свою чергу, говорив, що фракція ОПЗЖ - друга у парламенті і "за нею стоять українці".

Бутусов звинуватив нардепа у поширенні російських наративів під час ескалації з боку РФ на Донбасі.

Бутусов накинувся на Шуфрича в той момент, коли депутат казав, що в Україні живуть люди, які розмовляють українською, угорською, а також російською мовою. Журналіст підбіг до Шуфрича і мовчки вдарив його в обличчя.

Після цього гості студії зчепилися у бійці, яка тривала понад хвилину. Опонентів довго не могли розняти.

Після бійки Шуфрич ненадовго пішов зі студії, щоб привести себе до ладу. Повернувшись, він кинув кілька реплік у бік журналіста.

Обидва продовжили участь у програмі.

Фото: скриншот відео програми "Свобода слова із Савіком Шустером"
Фото: скриншот відео програми "Свобода слова із Савіком Шустером"

Зазначимо, що Юрій Бутусов є головним редактором видання "Цензор.нет", а Нестор Шуфрич очолює у Верховній Раді комітет із свободи слова.

Нагадаємо, 26 листопада 2021 року під час зустрічі президента Володимира Зеленського з журналістами Юрій Бутусов говорив із президентом із викликом, між ними сталася сварка. Зеленський назвав Бутусова людиною, яка працювала на Ігоря Коломойського, та образився, що не отримав посади в Міноборони, а також звинуватив його у смертях бійців через публікацію про застосування дрону на Донбасі. У відповідь Бутусов сказав, що Зеленський переносить відповідальність на інших і нахабно бреше.

Пізніше Бутусов заявив, що треба було "дати мордою" Зеленському, але його зупинило повагу до інституту президента.