Зеленський підписав закон про націоналізацію російського майна в Україні

Зеленський підписав закон про націоналізацію російського майна в Україні
Зеленський підписав закон про націоналізацію російського майна в Україні

Президент Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким Росія та її резиденти можуть позбутися майна на території України.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це свідчать дані на веб-сайті Верховної Ради України.

Зеленський підписав закон про основи примусового вилучення в Україні об'єктів власності РФ та її резидентів. Верховна Рада ухвалила документ 3 березня.

Закон дозволяє націоналізувати рухоме та нерухоме майно, гроші, вклади в банках, цінні папери, корпоративні права та будь-яке інше майно, що знаходиться або зареєстроване на території України та безпосередньо або через афілійованих осіб, що належить Російській Федерації та її резидентам.

Ініціювали законопроєкт представники всіх депутатських фракцій та груп, крім ОПЗЖ.

Примусове вилучення об'єктів права власності Росії та її резидентів здійснюватиметься за мотивами суспільної потреби та без будь-якої компенсації.

Рішення про примусове вилучення об'єктів в Україні ухвалюватиме РНБО. Це рішення потім буде введено у дію указом глави держави.

Проєкт рішення про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності росіян наперед підготує Кабмін.