SpaceX планує вперше в історії відправити у відкритий космос непрофесійного астронавта

SpaceX планує вперше в історії відправити у відкритий космос непрофесійного астронавта
Екіпаж місії Polaris Dawn. Фото: CNBC

Американська приватна аерокосмічна компанія SpaceX разом із мільярдером, засновником платіжної компанії Shift4 Джаредом Айзекманом анонсували запуск програми Polaris. У рамках місії Айзекман має намір вийти у відкритий космос, повідомляє SpaceX.

Програму розділили на три космічні запуски. Першу місію, названу Polaris Dawn, запустять у четвертому кварталі 2022 року. Вона стартує у космічному центрі NASA у Флориді.

До першого екіпажу місії увійшов сам Айзекман, а також екс-пілот ВПС США Скотт Потіт та два співробітники SpaceX. У компанії уточнюють, що всі члени екіпажу добре знають одне одного, що є дуже важливим для місії.

Основна її мета у найближчій перспективі – досягти найвищої орбіти Землі. Також члени екіпажу тестуватимуть супутниковий зв'язок Starlink у космосі.

"Програма Polaris - це важливий крок у просуванні пілотованих космічних досліджень, що допомагає вирішувати проблеми за рахунок використання інноваційних технологій тут, на Землі", - сказав Айзекман, коментуючи місію.

Відомо що екіпаж Polaris Dawn проведе на борту космічного корабля 5 днів. За цей період члени місії проведуть дослідження, результати яких ляжуть в основу наукових праць, спрямованих на пошуки способів покращення здоров'я людини у космосі.