Гороховський заплатить півмільйона за інформацію: шахраї під виглядом monobank пропонують українцям пасивний дохід

Шахраї, monobank
Гороховський обіцяє винагороду за допомогу в затриманні шахраїв. Фото: Facebook співзасновника monobank

Шахраї вигадали нову схему обману: під виглядом мобільного банку monobank зловмисники пропонують українцям пасивно заробити від 1000 до 20 000 гривень.

Співзасновник monobank Олег Гороховський вже відреагував на те, що відбувається, і пообіцяв заплатити 500 тисяч гривень за інформацію, яка дасть змогу затримати злочинців.

Як працює нова схема шахрайства

Аферисти публікують рекламні оголошення від імені monobank. В них шахраї обіцяють надати клієнтам банку пасивний дохід, заявляючи, що мобільний банк нібито запустив нову платформу для заробітку.

Зловмисники користуються різними способами, щоби викликати довіру, зокрема публікують фото засновників банку.

Коли користувач клікає на оголошенням, його переносить на сайт, створений під дизайн веб-порталу телеканала "Інтер". На сторінці розміщена стаття про те, "як легко можна заробити на платформі від monobank".

Сайт, створений шахраями

Насправді шахраї обманним шляхом виманюють гроші. Рекламна кампанія шахрайського сервісу є настільки глобальною, що за кілька днів від схеми вже постраждали 9 клієнтів monobank. Сума збитків – 53 338 гривень.

Співзасновник monobank повідомив, що банк вже звернувся до правоохоронних органів, фахівці monobank також активно займаються цим питанням.

"У мене є до вас велике прохання. Якщо бачите подібні повідомлення у стрічці, не полінуйтеся, будь ласка, оформити скаргу на цю публікацію у Facebook. Це зовсім нескладно, зате може допомогти зберегти нерви довірливим співгромадянам ", — додав Гороховський.

Це вже друга активізація шахраїв, пов'язана із monobank, за місяць. Попереднього разу Гороховський попереджав, що зловмисники під виглядом банку пропонують "заробити" в онлайн-казино.

Служба безпеки monobank разом із правоохоронними органами також працюють над тим, щоб зупинити діяльність цих шахраїв.