Офіційно: діти віком від 14 років зможуть отримати тисячу за вакцинацію

Офіційно: діти віком від 14 років зможуть отримати тисячу за вакцинацію
Дітям почнуть виплачувати гроші за вакцинацію із 7 лютого. Фото: Depositphotos

Кабінет міністрів України під час засідання 2 лютого схвалив постанову, якою розширив програму "е-Підтримка". Зокрема, українці, які вакцинувалися проти коронавірусу, віком від 14 років також почнуть отримувати по тисячі гривень.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час відкриття засідання Кабміну.

Окрім іншого діти зможуть витратити "ковідну тисячу" на послуги у сфері освіти, культури та спорту. Також за ці гроші можна тепер придбати друковані засоби масової інформації, товари спортивного призначення, шкільне приладдя та канцелярські вироби.

Алгоритм виплати не змінився для дітей: потрібно відкрити картку в одному з банків-партнерів та подати заявку у додатку "Дія". Для цього потрібно вибрати "Послуги", потім натиснути "е-Підтримка" та вибрати "Отримати допомогу".

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров уточнив, що вакциновані підлітки від 14 років матимуть змогу почати користуватися програмою "е-Підтримка" з понеділка, 7 лютого.

Під час засідання уряд сформулював цілісне протокольне доручення щодо розширення послуг "е-Підтримки".

Він передбачає, що вакциновані громадяни з інвалідністю 1 та 2 груп зможуть витратити тисячу гривень на лікарські засоби та комуналку.

Останній пункт має стати доступним у лютому. Заплатити за комуналку "ковідною тисячею" також зможуть українці віком від 60 років, про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Фото: Depositphotos