У Зеленського анонсували запуск аналога "є-Підтримки" для виплати субсидій на житлово-комунальні послуги

Фото: Depositphotos

Заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма анонсував запуск "десятка" проєктів соціальної допомоги громадянам, аналогічним до запущеної в грудні "є-Підтримки", у тому числі для виплат, які можна буде витратити лише на оплату комунальних послуг.

Як заявив чиновник в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", проєкт "є-Підтримка", в рамках якого повністю вакциновані від Covid-19 громадяни зараз можуть отримати 1 тисячу гривень на розваги та поїздки, планується активно розвивати.

"Будемо її активно розвивати. Налаштуємо систему платежів, а наступним кроком завдяки такій системі наведемо порядок із субсидіями. Що заважає випустити "є-Субсидію"? Сама "є-Підтримка" буде щомісяця поповнюватися новими напрямками та продуктами. І паралельно з'явиться ще десяток таких продуктів", — сказав Шурма.

Він зазначив, що йдеться про запуск виплат на картку для оплати комунальних послуг, що дозволить верифікувати кожного отримувача субсидії.

Нагадаємо, що на початку січня в Офісі президента вже припускали, що через зростання цін на основні продукти в Україні можуть організувати оформлення соціально незахищеними громадянами віртуальних талонів на їжу аналогічним до "є-Підтримки" способом — через сервіс держпослуг "Дія".

При цьому оформлення самих субсидій на даний момент у "Дії" вже можливе: про запуск такої функції Міністерство цифрової трансформації оголосило наприкінці листопада. Раніше для цього потрібно фізично відвідувати центри адмінпослуг та подавати паперові документи.

Джерело фото: Depositphotos