Тисячу за вакцинацію підлітки зможуть витратити на оплату гуртожитку, книги, ЗНО — Кабмін

програма єПідтримка
Програма "єПідтримка". Фото: прес-служба Мінцифри

Підлітки віком від 14 до 17 років зможуть витратити тисячу гривень, яку отримають за вакцинацію у рамках програми "єПідтримка", на проживання у гуртожитках навчальних закладів, а також на купівлю книг, канцелярського приладдя, спортивних товарів. Про це заявили на засіданні Кабінету міністрів України.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Заступник міністра економіки Тарас Качка запропонував розширити програму "єПідтримка" на дітей віком 14-17 років. Протягом десяти днів буде підготовлено проєкт постанови з переліком того, на що можна витратити 1000 гривень.

"Надання допомоги особам віком від 14 до 17 років на придбання послуг у сфері освіти: харчування у навчальних закладах, проживання у гуртожитках, проходження додаткових предметів зовнішнього незалежного оцінювання, придбання друкованої продукції (книжок, періодичних видань), товарів спортивного призначення, шкільного приладдя і канцелярських виробів", — сказав про майбутню постанову Качка.

Нагадаємо, 2 грудня 2021 року Верховна Рада ухвалила зміни до державного бюджету на 2021 рік, передбачивши 8 млрд грн на виплату по 1 тисячі грн усім, хто щепився від Covid-19.

Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Вона триватиме рік, до 18 грудня 2022 року, і реалізовуватиметься у кілька етапів. На першому етапі отримання коштів буде здійснюватися через додаток " Дія ". На другому буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм.

Активізувалися і шахраї, які намагаються використати впровадження програми у своїх цілях. Вони розсилають українцям повідомлення з проханням надати персональні дані нібито для виплати 1 тисячі грн, обіцяної президентом Володимиром Зеленським за проходження повного курсу вакцинації проти коронавірусної інфекції.

Фото: Depositphotos