У Броварах "російський терорист" пообіцяв підірвати всі школи та дитсадки, вимагає 2 млн грн: почалася евакуація

У Броварах "російський терорист" пообіцяв підірвати всі школи та дитсадки, вимагає 2 млн грн: почалася евакуація

У всіх школах та дитячих садках Броварів йде евакуація, це пов'язано з загрозою "мінування", інформація про яке у п'ятницю, 21 січня, надійшла до поліції та ДСНС, повідомляє "БроМедіа".

Невідомі надіслали на пошту поліції листа, в якому загрожують підірвати всі школи, дитячі садки та торговельно-розважальні центри у Броварах, якщо не отримають 2 млн гривень. Гроші вимагали перевести на телефон. Автор підписався "російський терорист Karnaval".

Міський голова Ігор Сапожко доручив керівникам навчальних закладів евакуювати дітей та педагогів зі всіх навчальних закладів, керівників ТРЦ також повідомлено про ситуацію.

До навчальних закладів управлінням поліції та ДСНС направлено бригади у складі вибухотехніків, кінологів та рятувальників.

Невідомі повідомили правоохоронців також про "мінування" всіх шкіл Києва. Поліція перевіряє інформацію.

За день перед тим правоохоронцям заявили про замінування Офісу президента України. Поліція провела перевірку, небезпечних предметів не було виявлено, під час перевірки співробітників ОПУ не евакуювали. В той же день   усі школи "замінували" у Рівному.

Останнім часом в Україні почастішали випадки хибних повідомлень про закладені вибухові пристрої. Це   відбувається незважаючи на те, що 2 березня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про посилення відповідальності за хибне повідомлення про замінування.

Новина доповнюється