У Києві збудують арену для Євробаскету-2025 на 16 тисяч глядачів

У Києві збудують арену для Євробаскету-2025 на 16 тисяч глядачів
У Києві збудують арену для Євробаскету-2025 на 16 тисяч глядачів

Україна зробить усе, щоб бути готовою до проведення матчів чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році Євробаскет-2025 на найвищому рівні у разі отримання такого права.

Про це заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив під час зустрічі із представниками Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій Європи (ФІБА Європа), повідомляє прес-служба ОП.

"Будівництво спортивних арен, зокрема для проведення Євробаскету, є одним із флагманських проектів у програмі президента "Велике будівництво". І Володимир Зеленський постійно контролює ці питання, терміни будівництва об'єктів. Крім того, для реалізації цих проєктів у нас є чудова взаємодія центральної та місцевої влади", – заявив Тимошенко.

Зокрема, він розповів про плани будівництва у Києві багатофункціональної спортивної арени на 15,88 тисячі глядачів, яка буде розташована на лівому березі Дніпра, біля Міжнародного виставкового центру, та відповідатиме всім вимогам щодо проведення фінального етапу Євробаскету-2025.

За його словами, введення в експлуатацію цього об'єкта планується у грудні 2024 року.

Крім того, комісія ФІБА Європа 17 січня відвідала Львів, де ознайомилася з проєктом будівництва багатофункціональної арени на 10 тисяч глядачів. Цей майданчик зможе приймати ігри групового етапу турніру. Арена має бути готова у листопаді 2024 року.

Кирило Тимошенко додав, що також будують багатофункціональні комплекси, розраховані на меншу кількість глядачів ще в кількох українських містах.

Кирило Тимошенко нагадав, що наприкінці вересня 2021 року Володимир Зеленський провів переговори з президентом ФІБА Європа Тургаєм Демірелем, під час яких запевнив, що наша держава виконає всі вимоги щодо проведення Євробаскету-2025.

Зазначимо, остаточне рішення про місце проведення Євробаскету-2025 має бути прийняте 29 березня 2022 року в Мюнхені.