В Україні недоїдають близько 10 млн людей - ЮНІСЕФ

В Україні недоїдають близько 10 млн людей - ЮНІСЕФ

За інформацією ЮНІСЕФ, в Україні спостерігається один із найгірших показників у Європі з голоду

У 2020 році Україні брак їжі відчували 9,8 млн. жителів. Про це з посиланням на дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), повідомляє Deutsche Welle .

Так, згідно з даними ЮНІСЕФ, в Україні гостру нестачу їжі відчувають 1,1 млн осіб, що на 200 тисяч більше, ніж за попередньої оцінки фонду.

До другої категорії потрапили 8,7 млн українців — це на 200 тисяч менше, ніж у 2014-2016 роках.

Як зазначає видання, 9,8 млн осіб, які мають нестачу їжі в Україні, — найгірший абсолютний показник серед усіх країн Європи. Далі йде Росія. При цьому даних щодо Білорусі ЮНІСЕФ не показує.

Водночас у відсотковому співвідношенні до загального населення найгірша серед європейських держав ситуація в Албанії, де недоїдають 46,5% населення.

Слідом розташувалася Молдова - 31,7% жителів (1,3 млн осіб). В Україні ця проблема торкається 22,4% осіб, у Росії — близько 6,5%.

Раніше ООН заявила про різке загострення світового голоду у 2020 році, що більшою мірою пов'язано з наслідками пандемії коронавірусу.

У багатьох частинах світу пандемія викликала жорстоку рецесію та поставила під загрозу доступ до продовольства. У 2020 році голод різко виріс як в абсолютному, так і пропорційному вираженні.

При цьому понад 2,3 млрд осіб (або 30% населення світу) не мають постійного доступу до повноцінного харчування.

Раніше повідомлялося, що у Світовій продовольчій програмі (орган Організації Об'єднаних Націй. — Delo.ua ) заявили, що через пандемію коронавірусу населення понад 30 країн світу може зіткнутися з наймасштабнішим голодом із часів Другої світової війни.

"Джерело фото: Depositphotos .