В Україні одразу три області переходять у "червону" зону

В Україні одразу три області переходять у "червону" зону
Вже 5 регіонів будуть у "червоній зоні"

Закарпатська, Луганська та Хмельницька області з 11 лютого переходять у "червону" зону епідеміологічної небезпеки. Таке рішення 8 лютого ухвалила Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 11 лютого 2022 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки на території Закарпатської, Луганської та Хмельницької областей", - розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов у своєму Telegram-каналі.

Таким чином, вже у п'яти регіонах діятимуть посилені карантинні правила. Раніше на "червоний" рівень перевили Рівненську та Івано-Франківську області.

Обмеження "червоного" рівня епідбезпеки. Фото: прес-служба МОЗ

Ймовірно, що рішення пов'язане з високим рівнем захворюваності у цих регіонах. За даними Міністерства охорони здоров'я, станом на 8 лютого індикатори визначення рівнів епідемічної небезпеки в цих областях були підвищені за двома критеріями.

Станом на 8 лютого в Закарпатської області за останню добу підтвердили 786 нових випадків зараження коронавірусом, у Луганській – 727, у Хмельницькій – 963.

У МОЗ прогнозують, що захворюваність Covid-19 в Україні може досягти піку протягом двох найближчих тижнів і зрости до 60 тисяч хворих на добу, а потім стабілізується.