В Україні хочуть зробити обов'язковою перевірку на алкоголь для всіх учасників ДТП

В Україні хочуть зробити обов'язковою перевірку на алкоголь для всіх учасників ДТП

У Верховній Раді з'явився законопроєкт, який передбачає, що тест на наявність алкоголю в крові стане обов'язковим для всіх учасників ДТП.

Відповідний законопроєкт №6558 зареєстровано у Верховній Раді.

Авторами проєкту закону є 8 депутатів фракції "Слуга народу".

Метою такої законодавчої ініціативи називають забезпечення неухильного та своєчасного проведення огляду водіїв, а також зниження рівня ДТП в Україні.

Відповідно до законопроєкту, проходити тест потрібно буде прямо на місці аварії, якщо у ній є травмовані чи загиблі.

Також прямо на місці інциденту проводитимуть тест на наркотичне, інше сп'яніння чи вплив лікарських препаратів.

Крім того, згідно із законопроектом, поліції нададуть право затримувати підозрюваних у вживанні за кермом алкоголю чи наркотиків для проходження медичного огляду.

Пропонований законопроект вносить зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення (КУпАП) та Кримінального кодексу, якими зобов'язують правоохоронців перевіряти тверезість водіїв у разі ДТП з потерпілими, у яких травмовано одну чи більше осіб.

Крім того, документ вносить зміни і до закону "Про екстрену медичну допомогу", який дозволяє проводити такі огляди у відділеннях невідкладної медичної допомоги багатопрофільних лікарень.

Нагадаємо, раніше глава МВС Денис Монастирський пропонував, щоб патрульна поліція на місці ДТП перевіряла водіїв на наркотики.