Вакциновані українці віком від 60 років отримають від держави безкоштовний смартфон, — Зеленський

зеленський
Виступ Володимира Зеленського. Скріншот трансляції

Під час виступу на Diia Summit президент Володимир Зеленський заявив, що всі вакциновані українці віком від 60 років отримають від держави безкоштовний якісний сучасний смартфон. До нього додаватиметься також пільговий тариф мобільного оператора. Це стало відомо із трансляції Diia Summit.

"Два роки тому ми запустили курси цифрової грамотності для людей похилого віку, а навесні запускаємо нову велику державну програму. Усі охочі вакциновані українці віком від 60 років отримають безкоштовний якісний сучасний смартфон та пільговий тариф", — сказав глава держави.

Зеленський також нагадав,  які переваги українцям дало користування сервісом "Дія", та розповів про нових можливостях у наданні цифрових послуг.

Назву цієї нової програми Зеленський запропонував обрати самим українцям після того, як Міністерство цифрової трансформації забезпечить технічну можливість проведення опитувань громадян через мобільний додаток "Дія".

Президент України Володимир Зеленський також оголосив про запуск спеціального правового режиму для ІТ-галузі Дія.City.

" Це цифрова столиця електронної держави. Дія.City — один із найкращих податкових, правових режимів на планеті. На планеті, де розмовляють мовою венчурного інвестування. Ми трансформуємо Україну в компанію продуктових компаній та стартапів", — заявив Зеленський.

За його словами, завдяки Дія. City частка IT-сектору у ВВП України зросте з 4% до 10%, а доходи індустрії — до $16,5 млрд.

"Це дозволить Україні стати найбільшим IT-хабом Європи", — заявив президент.

З 8 лютого 2022 року в додатку "Дія" можна також у кілька кліків згенерувати довідку про несудимість.

На думку міністра цифрової трансформації Михайла Фьодорова, правовий режим "Дія.Сity" є однією з найкращих податкових систем у світі, яка вп'ятеро нижча від сплати податків за загальною системою.