Глава Мінцифри прирівняв "Дія.Сity" до найкращих податкових систем світу

Глава Мінцифри прирівняв "Дія.Сity" до найкращих податкових систем світу
Михайло Федоров. Фото: Facebook

Правовий режим "Дія.Сity" є однією з найкращих податкових систем у світі, яка в 5 разів нижча від сплати податків за загальною системою.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це після зустрічі із представниками ІТ-індустрії написав у своєму Telegram-каналі віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"На масштабному івенті від нашої команди ми запустимо спеціальний правовий режим для IT "Дія.Сity". Це буде одна з найкращих податкових систем у світі. У 5 разів нижче, ніж якщо зараз сплачувати податки за загальною системою", – повідомив Федоров.

За його словами, перед запуском режиму "Дія.City" необхідно провести зустріч із українськими компаніями.

Федоров вважає, що проект дозволить реалізувати потенціал України у цьому напрямку.

"Ми створили цей проект для допомоги IT-галузі, і він розвиватиметься. Україна може стати потужним технологічним хабом. Дія City дозволить реалізувати цей потенціал ефективніше", - зазначив віце-прем'єр.

Федоров додав, що очікуваний результат від запуску Дія.Стилі – збільшення доходів IT-індустрії з $6 млрд до $16,5 млрд.

Раніше Федоров заявляв, що наприкінці січня - на початку лютого компанії вже зможуть подавати заявку, вступати в Дія City і починати сплачувати податки саме за цією податковою системою.

Нагадаємо, що закон про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні, що передбачає запровадження режиму "Дія City",   був прийнятий ще 15 липня. 11 серпня   його підписав президент Володимир Зеленський.

Зазначимо, однак, що багато українських айтішників виступали проти ухвалення цього закону. Зокрема, петиція проти "Дія City" набрала 25 тисяч голосів   на сайті президента. Крім того, напередодні ухвалення, 13 липня, під Радою навіть   пройшла акція протесту   представників ІТ-галузі проти цього документа.

14 грудня парламент   прийняв   та закон про оподаткування в "Дія City", який через кілька днів   був підписаний   Зеленським.