Apple оштрафували в Нідерландах через відсутність альтернативних способів оплати в App Store

Apple оштрафували в Нідерландах через відсутність альтернативних способів оплати в App Store
Apple не погоджується з рішенням регулятора. Фото: Depositphotos

У Нідерландах антимонопольний орган оштрафував корпорацію Apple на 5 мільйонів євро ($5,65 мільйона) через порушення способу оплати App Store. Про це повідомляє видання Reuters.

Виявилося, що компанія не запропонувала користувачам альтернативні способи оплати у своєму магазині програм, як цього вимагав регулятор.

Apple дали час до 15 січня впровадити у App Store кілька способів оплати. У компанії заявляють, що виконали вимогу, але антимонопольний орган вважає, що станом на 24 січня Apple так й не зробив цього.

Компанію щотижня штрафуватимуть на 5-50 мільйонів євро доти, доки регулятор не вирішить, що Apple впровадила нові способи оплати в App Store.

Відомо, що, наприклад, розробники програм для знайомств не можуть використовувати інші платіжні системи в магазині програм від Apple.

Попереднього разу Apple зобов'язали заплатити значний штраф в Італії. У листопаді 2021 року Антимонопольний комітет Італії вирішив, що компанії Amazon і Apple вчинили змову під час продажу навушників — компанії оштрафували на загальну суму понад 200 млн євро.