Lamborghini випустить свій перший NFT у лютому

Lamborghini випустить свій перший NFT у лютому
NFT Lamborghini назвали "Пам'ять простору-часу". Фото: сайт виробника спорткарів

Італійський виробник спорткарів планує у лютому цього року випустити свій перший NFT (незамінний токен). Компанія заявила, що виставить на аукціон серію NFT, створених у співпраці зі швейцарським художником Фабіаном Офнером, а також NFT Pro та Sotheby's.

Про це повідомляє видання The Verge.

На NFT, створеному Офнером, зображений автомобіль, який розбивається на окремі компоненти під час польоту в космосі.

Аукціон першого з п'яти NFT проходитиме на окремому сайті компанії, торги почнуться з 17:00 за київським часом, а кожен з наступних аукціонів розпочинатиметься і закінчуватиметься на 15 хвилин пізніше, ніж попередній.

Кожен аукціон триватиме 75 годин 50 хвилин — "точний час, який знадобився Аполлону-11, щоб залишити Землю та вийти на орбіту Місяця", зазначили у Lamborghini. У компанії розповіли, як відбувалося створення NFT.

З'ясувалося, що на початку проекту Офнер ретельно вивчив інженерні плани Lamborghini Aventador Ultimae та створив точний ескіз того, як виглядатиме остаточна фотографія. На основі цього ескізу Lamborghini підготувала всі необхідні деталі та компоненти для готового до виробництва Ultimae. Потім деталі сфотографували окремо.

Після повернення до своєї студії у США художник об'єднав зображення в композицію, задуману на ескізі. На створення першого NFT Lamborghini пішло понад два місяці.

Раніше в Lamborghini повідомляли, що в основі NFT компанії зразок з удосконаленого вуглецевого волокна, що здійснив подорож у космос. Компанія відправила його на міжнародну космічну станцію у 2019 році у рамках спільного дослідницького проєкту. Після повернення з космосу композит став частиною "космічного ключа" Lamborghini.