У YouTube планують додати технології NFT

YouTube розгляне можливість інтеграції NFT
Фото: Pixabay

Керівництво відеохостингу YouTube розглядає можливість додавання для авторів контенту опцій, пов'язаних з NFT.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це заявила CEO платформи Сьюзан Войчицькі, повідомляє Bloomberg.

"Ми завжди зосереджені на розширенні екосистеми YouTube і готові допомогти блогерам отримати вигоду з нових технологій, включаючи NFT", - написала Войчицькі.

За її словами, YouTube використовує Web 3.0 як "джерело натхнення".

Раніше повідомлялося, що соціальна мережа Parler та художник Джон Макноутон запускають спільну колекцію невзаємозамінних токенів (NFT) із зображеннями колишнього президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, з $4,7 млн NFT, якими обмінялися понад 500 тисяч покупців і трейдерів, 75% об'єктів коштували не дорожче за $15, і лише 1% об'єктів – більш ніж $1,6 тисячі.

Про це свідчать результати дослідження ринку NFT, яке провели вчені з Лондонського університету, які вивчили 6,1 млн угод з червня 2017 року до квітня 2021 року.

Варто зазначити, що на початку грудня минулого року в Україні запустився NFT-маркетплейс ArtBay, де можна буде купувати чи продавати картини художників, фотографії та інші об'єкти мистецтва у вигляді цифрових токенів.

На ньому представлені картини відомих українських художників, зокрема Марії Приймаченко, Андрія Потеряйло, Едуарда Приходька, Євгена Щукіна та Зої Кружкової.

Також є платівка поп-співачки Ірини Білик з автографом та рукавички боксера Олександра Усіка. Причому всі NFT-лоти продаються разом з оригінальними фізичними об'єктами.