Microsoft різко збільшила виручку — вона вперше перевищила $50 млрд за квартал фінансового року

офіс microsoft
Офіс Microsoft. Фото з відкритих джерел

Корпорація Microsoft заявила, що за другий фінансовий квартал 2021 року (жовтень-грудень) отримала прибуток, який більший, ніж планувалося. Виторг становив $51,73 млрд, а в аналогічний період попереднього року він був $43,08 млрд. Про це повідомляє CNBC.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

У цей період акції Microsoft спочатку впали, але після того, як компанія опублікувала прогноз продажів, вони зросли в ціні. В результаті прибуток склав 2,48 долара за акцію, тоді як аналітики очікували всього 2,31 долара.

Чистий прибуток компанії виріс на 21%, до $18,8 млрд, порівняно з $15,46 млрд роком раніше

Сукупний дохід хмарних сервісів Microsoft минулого кварталу збільшився на 32% і досяг $22,1 млрд.

Минулого кварталу фінансового року Microsoft повернула акціонерам $10,9 млрд у вигляді дивідендних виплат та викупу своїх акцій. Це на 9% перевищує суму, витрачену на ці цілі за аналогічний період 2020 року.

Згідно з прогнозом компанії, у поточному кварталі її виручка становитиме $48,5-49,3 млрд.

Нещодавно ЗМІ повідомили, що американська корпорація Microsoft купує одного з найбільших ігрових розробників – компанію Activision Blizzard. За неперевіреною поки що інформацією, сума угоди складе $70 млрд. Через це ціна акцій японської компанії Sony впала на 13%, а ринкова вартість японського гіганта всього за день знизилася на $20 млрд.