У Києві запустили Telegram-бот для оренди місць на приватних паркінгах

У Києві запустили Telegram-бот для оренди місць на приватних паркінгах
OkParking планує розширювати як покриття у Києві, так і в інших великих містах України. Фото: прес-служба проекту

В Україні запускають Telegram-бот OkParking, за допомогою якого можна знайти вільне місце та припаркувати своє авто на приватних паркінгах. Поки бот працює лише у Києві, але якщо проєкт буде успішним, то його можуть запустити і в інших містах країни.

Про це повідомляє пресслужба OkParking.

Крім оренди Telegram-бот пропонує послугу здачі пакувальних місць на певний проміжок часу.

Як орендувати паркомісце через чат-бот OkParking

Для початку в месенджері Telegram потрібно знайти бот OkParkingBot. Після цього користувачеві необхідно буде ввести ім'я та номер мобільного телефону для реєстрації.

Якщо водій збирається орендувати місце для паркування, то в головному меню йому потрібно вибрати пункт "Оренда". У цьому розділі робота попросить додати додаткові дані, а саме інформацію про автомобіль.

Після цього користувач може вибрати місце, що його цікавить, і заплатити за оренду. Сплатити паркування можна через ApplePay, GooglePay, LiqPay, "Приват24" або ввести дані банківської картки вручну.

Служба підтримки сервісу перевірятиме право власності на паркомісце. Фото: пресслужба проєкту

Як здати в оренду паркомісце через Telegram-бот OkParking

Користувачам, які хочуть здавати власне паркомісце, потрібно в головному меню чат-бота вибрати розділ "Здати". Щоб додати паркомісце, достатньо зробити два кроки:

1.       Вибрати локацію та паркінг.

2.       Вказати номер паркомісця.

Якщо у видачі немає потрібної локації або паркінгу, водієві слід звернутися до служби підтримки OkParkingBot.

В OkParking можна як здати, так і орендувати місце для паркування. Фото: пресслужба проєкту

"Оплата за здачу в оренду паркувального місця накопичується на балансі власника в чат-боті OkParking. У будь-який зручний момент власник паркомісця може за кілька простих кроків вивести отримані гроші на карту будь-якого українського банку", - уточнили розробники робота.

Нагадаємо, активісти з'ясували, що на муніципальних паркмайданчиках знаходяться тисячі нелегальних паркомісць, за які не сплачують податки та штрафи до держбюджету.

Зокрема, допускається, що на муніципальних паркмайданчиках знаходяться понад 68 тисяч нелегальних паркомісць, за які не сплачують податки та штрафи до держбюджету.

Відомо, що сума штрафів за вказані нічні стоянки — 66 тисяч 820 грн за добу, тобто майже 2,5 млн грн на рік.