Дефіцит бензину: киян просять не використовувати особистий автотранспорт

Дефіцит бензину: киян просять не використовувати особистий автотранспорт

Через брак палива міська влада закликала киян без необхідності не пересуватися містом приватним автотранспортом.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"На сьогоднішній день у нас інші пріоритети щодо забезпечення пальним, ніж просто забезпечення городян, які приїхали до міста і їм потрібно кудись переміщатися. Треба пам'ятати про потреби армії та наших захисників. Кияни, якщо ви повернулися до столиці, будь ласка, по можливості користуйтеся громадським транспортом. Ті, хто перебувають у безпечних місцях, будь ласка, зачекайте з поверненням", – наголосив Поворозник.

Він також додав, що наразі в місті немає проблем із використанням громадського транспорту. Мережа постійно розширюється, аби забезпечити перевезення мешканців, які повертаються у столицю. У столиці курсує метро і наземний транспорт.

Також наголошується, що у столиці працює 62 автобусних, 16 трамвайних та 25 тролейбусних маршрутів. Приватні перевізники здійснюють перевезення 74 маршрутами загальною кількістю майже 400 автобусів.

Список актуальних маршрутів доступний за посиланням.

Зазначимо, у Києві станом на п'ятницю, 29 квітня, відсутній бензин "А-95", є тільки преміум-аналоги бензину на кількох АЗС.

На заправках, де є паливо в наявності, утворилися величезні черги. А на деяких АЗС не відпускають понад 10 літрів на одну машину.