General Motors інвестує $6,5 млрд у виробництво електромобілів та акумуляторів

General Motors інвестує $6,5 млрд у виробництво електромобілів та акумуляторів
General Motors інвестує $6,5 млрд у виробництво електромобілів та акумуляторів

Американський автомобільний концерн General Motors має намір інвестувати 6,5 млрд доларів у розвиток двох заводів у Мічигані (США), які відповідають за виробництво електромобілів та акумуляторів.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це пише Teslarati.

Повідомляється, що General Motors вкладе в ці два об'єкти величезні інвестиції у розмірі 6,5 мільярда доларів. Два нових заводи створять 4000 нових робочих місць у Мічигані.

Очікується, що у вівторок компанія оголосить про великі інвестиції на заході у Лансінгу, штат Мічиган.

У General Motors є численні плани створення об'єктів для розробки електромобілів, в тому числі Інноваційний центр акумуляторних батарей Wallace, абсолютно новий об'єкт, який значно розширить технологічні операції компанії з виробництва акумуляторів і прискорить розробку і комерціалізацію більш доступних акумуляторів для електромобілів.

General Motors також нещодавно отримала податкову знижку у розмірі 1,3 мільярда доларів для заводу Orion, де виробляється електромобіль Chevrolet Bolt. Згідно з повідомленням Detroit News, загальний обсяг інвестицій, як очікується, досягне 4 мільярдів доларів.

Також компанія оприлюднила плани випуску на ринок 30 нових електромобілів до 2025 року. Завод Orion стане місцем виробництва деяких із цих нових моделей.

Тим не менш, в останні місяці загальна програма General Motors з виробництва електромобілів зіштовхнулася з труднощами, особливо у зв'язку із зупинкою виробництва Bolt через проблеми з акумулятором. Автовиробник випустив новий електромобіль під своїм брендом GMC, HUMMER EV, виробництво якого розпочалося 1 грудня.

General Motors також недавно представила повністю електричний Silverado EV, електричну версію одного зі своїх популярних пікапів. GM буде виробляти його на своєму заводі Factory ZERO у Детройті, штат Мічиган.

Нагадаємо, японська корпорація Toyota стала лідером з продажу автомобілів у США за 2021 рік, обігнавши американську корпорацію General Motors, яка посідала перше місце на цьому ринку з 1931 року.

Зазначимо, що General Motors інвестує до 2025 року близько 30 мільярдів доларів у виробництво та розробку електромобілів, таких як пікап Hummer та позашляховик, який планує випустити найближчим часом.