Лоукостер Ryanair зупинив продаж квитків на всі рейси з Харкова та Херсона

Ryanai
Літак Ryanair. Фото: Facebook Ryanair to Ukraine Initiative

Лоукостер Ryanair зупинив продаж квитків на всі рейси з Харкова та Херсона. Система сайту авіакомпанії при спробі забронювати політ на будь-яку з дат вказує на те, що немає доступних вильотів.

Жодної інформації про причину таких змін лоукостер поки що не опублікував. З Харкова авіакомпанія виконувала перельоти - у Варшаву, Краків, Познань, Будапешт, Бергамо та Вільнюс, а з Херсона - у Відень, Краків та Варшаву.

Після запровадження в Україні карантинних обмежень Ryanair неодноразово змінював розклад польотів, що було пов'язано зі зниженням попиту на квитки під час пандемії коронавірусу.

Але ця бюджетна авіакомпанія вперше зупинила продаж на всі рейси відразу з двох аеропортів нашої країни.

Ryanair з 1 по 28 лютого повністю скасовував рейси з Харкова в Мілан, Будапешт, Вільнюс, Варшаву, Краків та Познань. Однак тепер недоступні й квитки на ці напрямки із березня 2022 року.

Ще одна лоукост-авіакомпанія Wizz Air (Угорщина) також скасувала два рейси з Харкова на лютий 2022 року.

Натомість українська бюджетна авіакомпанія SkyUp Airlines анонсувала запуск у 2022 році нових напрямків у літньому розкладі з Одеси. З 27 травня щоп'ятниці відбуватимуться польоти до Афін; щосуботи, з 28 травня, — на Корфу, щосереди, з 1 червня, — у Салоніки. вартість травневих квитків зараз стартує від 44 доларів, до решти пунктів призначення — дорожче.

Державіаслужба також дала дозвіл лоукостеру SkyUp на авіаперельоти в італійське місто Ольбія, розташоване на острові Сардинія.