Літаки Lufthansa "ночують" у Києві, але за скороченою програмою

lufthansa
Літак Lufthansa у Франкфурті. Фото: pixabay.com

Німецька авіакомпанія Lufthansa відновила нічну стоянку рейсу LH 1492 Франкфурт-Київ в аеропорту Бориспіль, але скоротила її тривалість. Про це повідомляє avianews.com.

Літак авіаперевізника вилетів до України Четвер, 27 січня,   о 22:35 замість 17:10 і приземлився у Києві о 01:36. Але назад у Франкфурт авіалайнер вилетів у п'ятницю,   28 січня о 05:08, хоча за розкладом це мало статися о 06:00.

П'ятигодинну затримку рейсу у Франкфурті прокоментував народний депутат України Олексій Гончаренко, який повертався до Києва.

"Як виявилося, останній тиждень рейс Франкфурт - Київ, що вилітає о 17:10, відкладають. А люди змушені чекати годинами, іноді більше 12 годин в аеропорту. Як компенсацію пропонують ваучер - 10 євро на їжу", - стверджує нардеп.

за   його словами, ці незручності   пов'язані з інформацією щодо можливого нападу Росії на Україну.

"Про затримку нікого не попереджають. Тобто рейси переносять уже тиждень, але ти дізнаєшся про це, заходячи в аеропорт за дві години до вильоту. І знаєте, яка причина затримок та багатогодинних очікувань пасажирів? Екіпажу небезпечно ночувати у Києві!", - додав Гончаренко.

Німецька авіакомпанія Lufthansa змінила графік кількох своїх нічних авіарейсів до Києва на тлі побоювань нападу Росії на Україну. причину перенесення рейсу пояснили "політичною ситуацією", через яку екіпаж Lufthansa не може залишатися в Україні проти ночі.

Водночас, бюджетна авіакомпанія Ryanair (Ірландія) взагалі скасувала шість маршрутів з Харкова до кінця лютого 2022 року. Причому перед цим вона скасувала на лютий ще сім напрямків з інших міст України, у тому числі зі Львова до Барі, Палермо, Турина та Братислави, з Києва до Бидгоща та з Херсона до Кракова та до Відня.